Hoe verzeker ik mijn auto?

De aanschaf van een auto is vaak een grote uitgave en dient in veel gevallen jaren mee te gaan. Daarom is het verstandig om je auto op de juiste wijze te verzekeren. Zo weet je dat je niet in de problemen komt als je onverhoopt schade krijgt. Welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past is afhankelijk van veel factoren. Je hebt de keuze uit drie type verzekeringen. Wij leggen de verschillende opties hieronder voor je uit.

Wanneer kies ik voor een allrisk autoverzekering?

Met een allrisk autoverzekering (WA met volledig casco) heb je de meest uitgebreide dekking, waarbij je in verhouding ook de meeste premie betaald. Een allrisk verzekering is normaliter het beste geschikt voor nieuwere (jonge) auto’s, omdat deze vaak een hogere waarde hebben. Schade die je aan anderen toebrengt met jouw auto, schade aan jouw eigen auto en andere schade (zoals inbraak, brand, storm, etc.) zijn met deze verzekering gedekt. Je hebt bij deze verzekering geen zorgen bij een ongeval.

Wanneer kies ik voor een beperkte casco autoverzekering?

De beperkt casco autoverzekering (WA met beperkt casco) biedt niet de meest volledige dekking zoals de allriskverzekering. Deze verzekeringsvorm biedt dekking tegen schade veroorzaakt aan anderen, maar ook schade aan jouw eigen auto is in sommige gevallen verzekerd. Dit is het geval wanneer er sprake is o.a. bij ruitbreuk, hagel, storm, diefstal, brand, aanrijding met dieren. De schade die veroorzaakt wordt bij een eenzijdig ongeval is in deze verzekeringsvorm niet gedekt.

Wanneer kies ik voor een WA autoverzekering?

Een WA-verzekering biedt alleen dekking voor schade aangericht aan anderen. Als er schade ontstaat aan je eigen auto kun je deze niet declareren bij je verzekeraar. Deze verzekering is verplicht in Nederland en heeft van bovenstaande autoverzekeringen de meeste beperkte dekking.

Oude(re) auto’s en een WA casco verzekering?

Vaak wordt het advies gegeven om oude(re) auto’s niet WA casco (allrisk) te verzekeren. Echter, oudere auto’s kunnen ook een hoge waarde hebben waarbij een WA casco verzekering juist wel interessant kan zijn. Dit is het geval als er sprake is van een aantal schadevrije jaren. Zo heb je bij verschillende aanbieders al snel 75% korting op de premie met 6 schadevrije jaren waardoor je maar 25% betaald voor een allrisk dekking.

Uiteraard blijft het belangrijk om bij de juiste keuze van een autoverzekering gedegen advies in te winnen en een weloverwogen keuze te maken. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen!

NaarBoven