Particuliere schadeverzekeringen

Veel voorkomende particuliere schadeverzekeringen

Opstal- of woonhuisverzekering:

De woonhuisverzekering (opstalverzekering) biedt u een complete dekking voor woonhuis en veelal bijgebouwen. De woonhuisverzekering wordt ook wel eens brandverzekering genoemd omdat een belangrijk onderdeel van de dekking het brandrisico is. Daarnaast dekt uw woonhuisverzekering ook andere veel voorkomende schades, zoals storm-, brand-, inbraak- en waterschade. Ook ruitschade kunt u meeverzekeren.

Inboedelverzekering:

De inboedelverzekering biedt dekking voor alle roerende zaken binnen de particuliere huishouding en wordt ook wel eens een brandverzekering genoemd, omdat een belangrijk onderdeel van de dekking het brandrisico is. Maar er is echter nog veel meer gedekt door de inboedelverzekering waaronder: brandschade, diefstal, waterschade, stormschade, schade door smelten of schroeien etc.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren:

Met de aansprakelijkheid verzekering voor particulieren (in de volksmond ook wel WA verzekering genoemd) verzekert u schade aan anderen, veroorzaakt door toedoen van uzelf, uw gezin en uw huisdieren. Ook logés, inwonende ouders vallen onder de dekking. Ook uw kinderen die door een studie of stage niet bij u in huis wonen, vallen onder de dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering.

Rechtsbijstandverzekering:

Het hele gezin loopt het risico een juridisch probleem te krijgen. Met de Rechtsbijstandverzekering heeft u recht op juridische hulp en advies van een professional voor een aantrekkelijke premie. U verzekert uzelf en uw gezin. Ook uw kinderen die door een studie of stage niet bij u in huis wonen zijn meeverzekerd.

Ongevallenverzekering:

Een ongevallenverzekering biedt bescherming tegen de financiële gevolgen van een ongeval. Een ongeval kan grote financiële gevolgen hebben. Bij ernstige invaliditeit vergoedt de overheid namelijk lang niet alle voorzieningen die nodig kunnen zijn. U verzekert met de ongevallenverzekering uw hele gezin voor de financiële gevolgen bij blijvende invaliditeit die ontstaan als gevolg van een ongeval, zowel binnen- als buitenshuis.

Doorlopende reisverzekering:

Indien u een of meerdere keren per jaar op reis gaat kan het aantrekkelijk zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Vooral omdat Medische kosten in het buitenland torenhoog kunnen zijn. Vaak veel hoger dan de zorgverzekering vergoedt. Indien de Medische Kosten zijn meeverzekerd vergoedt de verzekeraar het meerdere dat niet door de zorgverzekeraar wordt vergoedt. Uiteraard vergoedt de doorlopende reisverzekering verloren of beschadigde bagage. Maar ook biedt deze verzekering een service aan die helpt een verloren koffer zo snel mogelijk op te sporen. Het is een misverstand dat het bij een reisverzekering alleen om vergoedingen gaat. Natuurlijk, je wilt dat verlies, diefstal of schade vergoed wordt. Maar ver van huis wil je vooral eerst geholpen worden bij ziekte of in geval van nood. Door iemand die alles voor je regelt.

Annuleringsverzekering:

Wanneer u bij een ernstige gebeurtenis uw geboekte vakantie moet annuleren, krijgt u de volledige reissom vergoed. Moet u uw vakantie hiervoor onderbreken, dan ontvangt u een gedeelte terug.

Personenautoverzekering:

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) voor personenauto`s is wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt schade die met uw personenauto aan anderen wordt toegebracht. Deze dekking kunt u uitbreiden met een beperkt casco-dekking welke veelal ruitbreuk, brand, ontploffing, blikseminslag, diefstal, botsingen met dieren, storm, overstroming en andere natuurverschijnselen dekt. Maar de meest uitgebreide variant (WA Volledig casco) dekt uw personenauto tegen vrijwel elke schade. Verder kunt u uw personenautoverzekering uitbreiden met een ongevallen inzittendenverzekering of een schadeverzekering inzittenden, een rechtsbijstandverzekering en een hulp bij pech onderweg verzekering.

Motorfietsverzekering:

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) voor motorfietsen is wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt schade die met uw motorfiets aan anderen wordt toegebracht. Deze dekking kunt u uitbreiden met een beperkt casco-dekking welke veelal ruitbreuk, brand, ontploffing, blikseminslag, diefstal, botsingen met dieren, storm, overstroming en andere natuurverschijnselen dekt. Maar de meest uitgebreide variant (WA Volledig casco) dekt uw motorfiets tegen vrijwel elke schade. Verder kunt u uw motorfietsverzekering uitbreiden met een ongevallen opzittendenverzekering of een schadeverzekering opzittenden, een rechtsbijstandverzekering en een hulp bij pech onderweg verzekering.

Bromfietsverzekering:

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) voor bromfietsen is wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt schade die met uw bromfiets aan anderen wordt toegebracht. Deze dekking kunt u uitbreiden met een beperkt casco-dekking welke veelal ruitbreuk, brand, ontploffing, blikseminslag, diefstal, botsingen met dieren, storm, overstroming en andere natuurverschijnselen dekt. Maar de meest uitgebreide variant (WA Volledig casco) dekt uw bromfiets tegen vrijwel elke schade. Verder kunt u uw bromfietsverzekering uitbreiden met een ongevallen opzittendenverzekering of een schadeverzekering opzittenden, een rechtsbijstandverzekering en een hulp bij pech onderweg verzekering.

Klassieker-/oldtimerverzekering:

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) voor klassiekers is wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt schade die met uw klassieker aan anderen wordt toegebracht. Een klassieker is een auto of motor die minstens 20 jaar oud is, APK is goedgekeurd en welke hoofdzakelijk recreatief wordt gebruikt. Deze dekking kunt u uitbreiden met een beperkt casco-dekking welke veelal ruitbreuk, brand, ontploffing, blikseminslag, diefstal, botsingen met dieren, storm, overstroming en andere natuurverschijnselen dekt. Maar de meest uitgebreide variant (WA Volledig casco) dekt uw klassieker tegen vrijwel elke schade. Indien u de klassieker (beperkt) casco verzekerd is het van groot belang om de auto te laten taxeren zodat bij schade de werkelijke waarde wordt vergoed. Verder kunt u uw klassiekerverzekering uitbreiden met een ongevallen inzittendenverzekering of een schadeverzekering inzittenden, een rechtsbijstandverzekering en een hulp bij pech onderweg verzekering.

Camperverzekering:

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) voor campers is wettelijk verplicht. Deze verzekering vergoedt schade die met uw camper aan anderen wordt toegebracht. Deze dekking kunt u uitbreiden met een beperkt casco-dekking welke veelal ruitbreuk, brand, ontploffing, blikseminslag, diefstal, botsingen met dieren, storm, overstroming en andere natuurverschijnselen dekt. Maar de meest uitgebreide variant (WA Volledig casco) dekt uw camper tegen vrijwel elke schade. Verder kunt u uw camperverzekering uitbreiden met een ongevallen inzittendenverzekering of een schadeverzekering voor inzittenden, een rechtsbijstandverzekering en een hulp bij pech onderweg verzekering.

Caravanverzekering:

De WA-dekking (voor schade die uw caravan aan anderen veroorzaakt) heeft u al; die maakt namelijk deel uit van uw WA-verzekering van uw personenauto. U hoeft dus voor uw caravan alleen een All-Risks-verzekering bij te sluiten waardoor u schade aan de caravan zelf, in zowel binnen- als buitenland het gehele jaar door is verzekerd.

Bootverzekering:

Met de uitgebreide dekking van de bootverzekering kunt u niet alleen uw boot, maar ook de motor, uw trailer en de inventaris goed verzekeren. Met de Bootverzekering verzekert u uw boot in heel Europa op het water, op de weg en in de winterstalling. Ook uw inventaris aan boord kunt u meeverzekeren.

Login